Contact

Hintze Communicatie


Achterweg 7
1862 XH Bergen
t: 06 - 51 41 51 92
e: info@hintzecommunicatie.nl

 

Zorg

Heb je het gevoel dat de veranderingen in de zorg het functioneren van je organisatie en daarmee ook je medewerkers zwaar belasten?

Sinds de invoering van de Normen Verantwoorde Zorg valt er veel te leren voor alle medewerkers van zorgorganisaties.
Besturen krijgen te maken met marktwerking en achten het noodzakelijk om het aanbod van de organisatie aan te passen aan de behoeften van hun cliënten Managers bewaken de kosten en de correcte handhaving van Zorg Zwaarte Pakketten. Medewerkers zoals verzorgenden, activiteitenbegeleiders en huishoudelijke hulpen moeten leren om hun cliënten op een andere, nieuwe manier te benaderen: namelijk vraaggericht of belevingsgericht.  Deze nieuwe visie vraagt veel inspanning. Goede communicatie is een verbindende factor en onmisbaar om met elkaar aan een stabiele toekomst te bouwen.Zonder een goed stappenplan en de professionele scholing leveren alle inspanningen vaak een matig resultaat en vooral veel frustratie.

Gelukkig kan het anders!

Met de juiste werkwijze wordt de organisatie uniek, opvallend en aantrekkelijk voor de beoogde doelgroep. Dat gebeurt niet op een magische manier, maar door systematisch aan de slag te gaan en precies die activiteiten te ondernemen waardoor cliënten kiezen voor je organisatie.

Hoe? Daar kunnen wij je bij steunen. Wij, Hintze Communicatie, hebben ons gespecialiseerd in het helpen van zorgorganisaties zoals die van jou. En wat ons betreft gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Hintze Communicatie draagt niet alleen kennis over, maar helpt jou en jouw medewerkers ook om krachtig en gemotiveerd de uitdagingen van deze tijd aan te gaan.

Communicatietrainingen voor de gezondheidszorg zijn erg specifiek.
Daarom is een grote mate van ervaringsdeskundigheid hierin van de trainer vereist. Hintze Communicatie is dé partner bij uitstek voor al jouw trainingen en coaching in de gezondheidszorg.

Verzorgenden en teamleiders worden sinds een paar jaren overspoeld met nieuwe wetgeving, gebrek aan geld en tijd tekort. Daarbij komen de individuele wensen van veeleisende familie van bewoners. Hoe moet je hiermee omgaan? Hoe communiceer je op een duidelijke en doeltreffende manier?

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn op het gebied van communicatie?

  • Miscommunicatie en onbegrip vanwege onduidelijkheid en gebrek aan visie op organisatorisch of communicatief beleidsmatig gebied;
  • Je zoekt een balans tussen je interne (identiteit) en externe communicatie (imago);
  • Het ziekteverzuim neemt toe en je weet niet waarom;
  • Als er demotivatie heerst in jouw organisatie;
  • Bij conflicten tussen collega’s met verschillende belangen;
  • Bij conflicten met veeleisende familieleden;
  • Als je de teamspirit en samenwerking wilt verbeteren;
  • Er heerst geroddel en eilandjescultuur;
  • Het vertrouwen en respect tussen medewerkers is afwezig;
  • Vul je verder zelf maar in....

Heb je interesse? Neem dan contact op met Hintze Communicatie.