Contact

Hintze Communicatie


Achterweg 7
1862 XH Bergen
t: 06 - 51 41 51 92
e: info@hintzecommunicatie.nl

 

Werkwijze

Een mens is meer dan de functie die hij vervult binnen een organisatie; zijn basisbehoefte is altijd groei en verbetering. Soms verliest hij zijn kwaliteiten uit het oog, en dan kan de verdere ontwikkeling stagneren of de motivatie voor het werk afnemen.

De trainingen die Hintze Communicatie geeft hebben als basis een goede analyse van de situatie van je bedrijf. Daarbij worden je wensen nauwkeurig in kaart gebracht. Samen met jou wordt een plan op maat ontwikkeld. Het is gericht op de praktijk van jouw bedrijf en passend bij jouw medewerkers. Het doel van het plan moet helder en duidelijk zijn voor iedereen.

De deelnemers kunnen tijdens een training huiswerk meekrijgen om het geleerde in praktijk te brengen. De stof blijft zo beter hangen en het rendement is hoger.

In de trainingen werken wij met het principe van ‘ervaringsgericht leren’. Dat wil zeggen dat oefenen centraal staat. De werksituatie van de trainingsdeelnemers wordt als uitgangspunt genomen. Hintze Communicatie werkt met praktijkgerichte voorbeelden en springt flexibel in op mogelijke knelpunten.

De trajecten kunnen in-company worden gegeven, maar ook op een locatie naar keuze. Na afloop van elk traject volgt een evaluatie met de deelnemers. De bevindingen worden met jou als opdrachtgever besproken.

Ter implementatie van het geleerde adviseren wij terugkomdagen of begeleiding on-the-job. Dit follow-up training ondersteunt het ervaringsgericht leren en geeft de trainingsdeelnemer de mogelijkheid om de geleerde vaardigheden nog meer aan te scherpen.

Doelstellingen

Goede communicatieve vaardigheden kunnen jou en jouw medewerkers bij ieders persoonlijke groei ondersteunen; maar ze kunnen ook helpen de relatie met collega’s en/of leidinggevenden te verbeteren. De beoogde doelen van een training zijn:

  • je bewust maken van en inzicht geven in de eigen kwaliteiten en valkuilen
  • je beter te laten omgaan met lastige situaties
  • jouw communicatieve vaardigheden te optimaliseren
  • jouw persoonlijke effectiviteit te verbeteren.